dantoy bioplast-linje

 

Med dantoys populære -bioplast-linje, har vi udvidet vores i forvejen miljørigtige udvalg af plastlegetøj.

Serien er 100% svanemærket, hvilket vil sige, at legetøjet er miljøvenligt og frit for farlig kemi.
Læs mere om svanemærket 
her.


  

dantoys 
BIO-cyklus

 

  • Fremstilling af bioplast reducerer CO2 fra atmosfæren
  • Sukkerrørene gror på kontrollerede, giftfrie plantager i det centrale og sydlige Brasilien
  • Sukkerrørene høstes med intervaller på 6 – 12 måneder
  • Bioplast fremstillet på sukkerrør er et 100% bæredygtigt råmateriale

BIO i trendfarver og lidt rå indpakning

dantoys nye BIO-linje er designet i friske farver, som følger de kommende 2019–20 farvetendenser.

Vi inspireres af pej gruppen, Scandinavian Trend Institute, som blandt andet har stor viden om fremtidens trends indenfor farver.

Vores BIO-gaveæsker til vores små sæt er lavet i genbrugspap. De har samme størrelse, så de kan stables rigtigt flot og er nemme at pakke ind, når de skal gives væk som gave.

Hvad er bioplast?

Bliv klogere her "I'm Green" symbolet frigives kun til brug efter bekræftelse af mængden af bæredygtigt råmateriale, som produktet indeholder.


Traditionel PE (polyethylen) er hovedsageligt fremstillet af råolie, hvorimod "I’m Green" PE (bioplast) er lavet på minimum 90% sukkerrør (ætanol).

Der udvindes ætanol af sukkerrørene, som er en form for alkohol. Ætanol bliver herefter anvendt til fremstilling af bioplast.


Sukkerrørene brugt til dantoy-bioplast gror på plantager i de sydlige og centrale egne af Brasilien, mere end 2.500 km væk fra Amazonregionen.

Udvidelse af arealer til dyrkning af sukkerrør er kontrolleret af "Sugarcane Agroecological Zoning", som er dannet af den føderale regering i Brasilien. De høstede sukkerrør transporteres med tog til den videre proces, som i modsætning til transport med lastbiler er mere miljøvenlig.


Sukkerrørene kan høstes af flere gange. Nye planter sættes hvert 5.-7. år. Marken høstes med intervaller på 6-12 måneder og kan derfor defineres som et bæredygtigt råmateriale.


Sukkerrør optager CO2 fra luften og minimerer dermed drivhuseffekten. Ved fremstilling af bioplast bliver CO2-regnskabet fra plantens fødsel til     færdigfremstillet bioplast positiv. For hvert kilo produceret bioplast fjernes 3,09 kg CO2 fra atmosfæren.


Bioplast fremstilles med samme udstyr og på samme anlæg som traditionel plast. Der skal således ikke investeres i nyt.


dantoy bioplast, såvel som vores traditionelle plastlegetøj, er et kvalitetsprodukt med en lang levetid, som ikke er fremstillet til at blive nedbrudt i naturen. Vores legetøjsprodukter indeholder ingen giftige stoffer, men er ikke beregnet til at blive smidt i naturen som affald. De bør bortskaffes iht. gældende lovgivning.
Både bioplast og traditionel plast er 100% genanvendelig.

Hvis vores legetøjsprodukter skulle nedbrydes hurtigt i naturen, ville de ikke være holdbare. Det giver derimod god mening med hurtigt nedbrydeligt biomateriale ved produktion af engangsprodukter som f.eks. vandflasker og plastikposer, da disse typer produkter ofte havner rundt omkring i naturen som affald.

kilde: www.braskem.com og dantoy kvalitetsafdeling

Se hele vores BIO-avis her