Om dantoy

dantoy har udviklet og produceret kvalitetslegetøj i Danmark i over 50
år. Dette gør dantoy til en af Nordens største producenter af plastiklegetøj.

Vi har specialiseret os i at producere udviklende legetøj inden for kategorierne:

Se hele vores sortiment her. 

dantoy ligger i Hobro, ca. 60 km nord for Århus.
Fabriksarealet er på 15.000 m2.

Hvem er dantoy? 

Vi er en spændende og rummelig arbejdsplads med en stor gruppe medarbejdere.Vi tæller 50 ansatte på selve virksomheden, men derudover har vi tilknyttede kollegaer, som arbejder med at montere vores produkter hjemmefra eller på beskyttede værksteder af forskellig art. Vi oplever stor gensidig glæde ved et mangfoldigt samarbejde. 

Vi har 54 års erfaring i design og produktion af kvalitetsprodukter, og dantoy er den foretrukne legetøjsleverandør af mange institutioner i over 50 lande, hvor vi er repræsenteret. 98% af alle dantoys kerneprodukter bærer allerede Svanemærket, og flere er på vej. Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. Vores fabrik ligger i Hobro, Danmark, og vi værdsætter og prioriterer fortsat at stå for danskproduceret legetøj.

Svanemærket

Verdens første svanemærkede legetøj er fra dantoy. Vi fik licens til Svanemærket i 2010.
Svanemærket plastlegetøj skal leve op til verdens skrappeste krav til plastindhold. F.eks. må svanemærkede produkter ikke indeholder ftalater, parfume eller hormonforstyrrende stoffer.

Der stilles med svanemærkningen krav til sikkerhed, kvalitet og levetid. Alt dantoy legetøj er designet til at skulle kunne holde til leg i institutioner, hvilket kræver ekstra stor styrke og kvalitet i produktet. Det ses bl.a. på den ekstra godstykkelse, vi har i vores legetøj – i modsætning til mange billige produkter, som er lavet i tyndt materiale.

Svanen tager udgangspunkt i et produkts livscyklus. Det betyder, at miljøbelastningen vurderes lige fra produktet bliver ”født” som råmateriale, til det ”dør” som affald.

Læs mere om Svanemærket her.

Vision

dantoy er kundens foretrukne valg som samarbejdspartner inden for dantoys sortiment.

dantoy vil i 2020 have bevæget sig fra at være en god plastlegetøjsproducent, til at være førende producent, hvad angår økonomi, produktudvikling, kundepleje, ansvarlighed, miljø og medarbejdertilfredshed.

dantoy ønsker at bringe glæde til børn og familier ved at formidle ”dantoy legen” som er længerevarende, lærerige og fantasifulde legeoplevelser.

Kvalitet

Høj legeværdi, sikkerhed for børn og holdbare produkter er blot nogle få af de væsentlige facetter, der afspejler kvaliteten ved dantoys produkter. Gode, sikre materialer (ingen pvc eller phthalater) er ligeledes i højsædet, når vi måler sikkerhed og kvalitet. Det internationale ISO 9001 certifikat for kvalitet, som dantoy har haft siden 1992, understøtter disse erklæringer. Vi foretager periodiske evalueringer for at fastholde den samme høje kvalitetsstandard år efter år. Produkter fra dantoy testes regelmæssigt, og de overholder den europæiske sikkerhedsforordning for legetøj EN71. Kontakt os, hvis I har brug for afprøvningscertifikaterne.

Etisk ideologi

dantoy benytter sig ikke af børnearbejde, hverken direkte eller indirekte. Derudover ønsker vi ikke at samarbejde med nogen, der benytter sig af børnearbejde. dantoy anerkender FN’s konvention om børns rettigheder.

Miljø

dantoy har til hensigt at begrænse enhver skadevirkning på miljøet til et minimum. Vi har indført miljøvenlige processer for at styre energi-, vand- og råvareforbruget og for at forebygge evt. udslip via fremstillingsprocessen. Vores legetøj er fremstillet uden skadelige stoffer. Legetøjet indeholder ikke PVC eller phthalater. dantoy har opnået ISO 14001 certificering, der er standarden for evaluering af og kontrol med alle sider af firmaet, der har berøring med miljøspørgsmål.

Mere viden om dantoys kerneprodukter

Alle vores produkter er godkendt til kontakt med fødevarer, tåler opvaske- maskine og mikroovn. Det anbefales dog ikke at maskinvaske produkter med klistermærker.

Alle dantoy-produkter er i overensstemmelse med den europæiske standard EN71, hvilket betyder, at vores produkter lever op til skrappe sikkerhedskrav for legetøj solgt i EU, og de er CE-mærkede, som er en nøgleindikator for et produkts overholdelse af EU-lovgivningen og muliggør varers fri bevægelighed på det europæiske marked.

dantoy er certificeret med miljøstandarden ISO 14001, hvilket betyder, at der er fokus på miljøet med minimering af skadevirkninger på miljøet, miljøven- lige processer, styring af energi-, vand- og råvareforbrug, genanvendelse af spild og affald samt godt arbejdsmiljø.

dantoy er certificeret med kvalitetsstandarden ISO 9001, hvilket betyder sikring af høj ensartet kvalitet, høj produktsikkerhed, evaluering og fastholdelse af høj kvalitet, stikprøver og test samt nedskrevne procedurer, som sikrer ensartet produktion.