takeback_logo

Projekt Take Back

dantoy vil begrænse enhver skadevirkning på miljøet til et minimum. Vi har indført miljøvenlige processer for at styre energi-, vand- og råvareforbruget og for at forebygge evt. udslip via fremstillingsprocessen. Vores legetøj er fremstillet af råvarer uden skadelige stoffer. Anvendelse af Bio-Plast til fremstilling af legetøj er med til at minimere udslip af CO2 sammenlignet med plast af fossile materialer. dantoys legetøj af Bio-plast, bærer også svanemærket.Med Svanemærket på produkterne betyder det, at dantoy skal leve op til krav i alle processer i hele livscyklussen. Dette passer godt sammen med, at dantoy har det internationale ISO 14001 certifikat for miljø.

Alle FN’s 17 verdensmål involverer direkte eller indirekte vores udvikling, fremstilling og salg til kunder over hele jordkloden.Derfor er det naturligt for dantoy at arbejde med at implementere målene i virksomheden. Alle verdensmål er lige vigtige. Derfor har vi gennemgået og forholdt os til dem. Til en start har vi valgt at have fokus på udvalgte verdensmål.Det vil være en løbende proces for dantoy at arbejde indenfor alle de 17 verdensmål.

Miljø og ansvarlighed er en del af dantoy’s DNA, og derfor ønsker vi også at tage ansvar for vores produkter, også når de ikke længere kan anvendes.
Det er baggrunden for at dantoy nu starter på at indsamle vores legetøj, så det kan indgå i en proces, hvor det gamle legetøj bliver til nyt legetøj

Vi har erfaret at Randers er en rigtig miljø kommune, og derfor vil dantoy gerne samarbejde med Randers om at starte vores indsamling her. Det første skridt er taget, hvor vi har en aftale om at have en container til rådighed på jeres genbrugsstation. Dantoy forventer inden for et par uger at have informationsmaterialet klar til at opstarte processen, hvilket vi glæder os meget til.

Vi har endvidere haft kontakt til jeres dagtilbud, hvor vi gerne vil lave en legetøjs indsamlingsdag i udvalgte institutioner i Randers og forventer at udføre første indsamling i oktober 2021.

Erfaringen herfra vil vi bruge til at udrulle indsamling i Danmark, og senere i norden. Vi har en vision om at der skal oprettes partnerskaber, der gør det muligt at indsamle og genanvende plast- materialet i det meste af verden.

Mere information følger...

Til institutioner og forældre

Download piece for information og gode råd til lærerige legeoplevelser med børnene i relation til sorting af legetøj m.m.

Bestil Afhentning

Vil I som kommune eller dagtilbud gerne rykke jer i en bæredygtig retning så kontakt os i dantoy til at afhente jeres slidte og ødelagte dantoy legetøj.

Følg med i pressen

 

13. oktober, 2021 - Plast Forum fortæller om vores første institutionelle indsamling
https://www.plastforum.dk/article/view/813553/dantoy_holdt_legestue_samler_udtjent_legetoj_ind_med_born_i_randers 

28. september, 2021 - Legeakadamiet fortæller mere om vores kampagne, miljøet og vores indsamlingssteder i uge 40 og 41
https://legeakademietblog.dk/aflever-brugt-legetoej-dantoy-take-back/

16. august, 2021 - Plast Forum deler om vores spændende samarbejde med Genbrugspladsen i Randers m.fl.
https://www.plastforum.dk/article/view/803695/kasseret_legetoj_far_nyt_liv_hos_dantoy

10. august, 2021 - Tv2 Østjylland skriver om vores første måned med indsamling på Randers genbrugsplads
Tiltag oplever stor opbakning: Legetøj bliver doneret i bunkevis | TV2 ØSTJYLLAND (tv2ostjylland.dk)

7. august, 2021 - HImmerlands "ligenu" har lavet en artikel om dantoy og vores nye kampagne "Take Back" og udvidelsen heraf
Nordjysk firma giver slidt legetøj nyt liv: - Vi vil gerne tage ansvar | Himmerland LigeHer.nu

5. august, 2021 - DinAvis Randers  fortæller om vores første initiativ hos Randers Genbrugsplads
Kommunen i ny legeaftale med Dantoy - Din Avis

5. august, 2021 - Plastindustrien skriver kort om vores møde med borgmesteren i Randers
Kommunen i ny legeaftale med Dantoy | plast.dk